Kulinariska Belize

14.05.2025

Belizes matkultur är en färgstark blandning av influenser från mayafolk, kreoler, garifuna och andra etniska grupper. Vanliga ingredienser är majs, ris, bönor, fisk och tropiska frukter. Populära rätter inkluderar rice and beans kokat i kokosmjölk, fry jacks som är friterat bröd, och garifunas hudut, en fiskgryta med kokosmjölk. Fisk och skaldjur är centrala, och ceviche är en favorit vid kusten. Drycker som Belikin Beer och rum punch kompletterar maten, medan sötsaker som cassava pudding avslutar måltiden. Maten speglar Belizes kulturella mångfald och är en viktig del av både vardag och fest.

© 2025 bästa resebloggen (svär på allt). Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång